(8)

Marias bog

ljudbok och e-bok


"Marias bog" er historien om en ung, iransk kvinde med armensk kristen baggrund. Hendes ungdomsliv stopper brat ved revolutionen i 1979. Pludselig vendes der op og ned pÄ hverdagen, og hendes religiÞse og etniske forhold, der fÞr har vÊret uden betydning, danner nu grundlag for forfÞlgelse. Maria flygter til Danmark, og til en ny tilvÊrelse pÄ bÄde godt og ondt.

"Det er en indÊdt beretning, hvor man fÄr en meget nÊrvÊrende fornemmelse af at sidde lige foran den fortÊllende, knugede, men alligevel stÊrke flygtningekvinde. .... Rie Osted har stÄet distancen flot. Hun mÄ have vÊret fristet til at rette hist og her. Men hun har ikke blandet sig, men i stedet vÊret Marias finger pÄ tastaturet."

-Kari SĂžnsthagen, Berlingske Tidende

"Rie Osted har lyttet til Marias beretninger i mange, mange timer og stykket dem sammen med stor indfÞling, sÄ mennesket Maria trÊder frem pÄ godt og ondt."

-Pernille Bramminge, Politiken

"Marias historie er fortalt helt uden selvmedlidenhed og sentimentalitet, og vi fÞlger hende med stor spÊnding samtidig med, at vi fÄr et kig ind bag hidtil lukkede dÞre."

-Sonja Sabinsky, Venstrepressen

Rie Osted (f.1940) er en dansk forfatter, journalist, redaktÞr og klummeskribent. Rie Osted begyndte at arbejde som journalist i 1969 og har blandet andet vÊret tilknyttet magasinet Jyske Vestkysten, ALT for damerne og Berlingske Tidende. Rie Osted debuterede med romanen "KÊrlighed er en blÄ fugl" i 1985.


UpplÀsare: Nanna Salomon
LĂ€ngd: