(0)

1984 vs. Fagre Nye Verden

Hörbuch


Hvilken fremtid er mest uhyggelig? Den, hvor dit mest intime privatliv overvåges af et straffende tankepoliti? Eller den, hvor al personlig frihed er druknet i sexorgier og euforiserende stoffer?

“Fagre nye verden” og “1984” minder om hinanden. Udgivet med kun 17 års mellemrum, er de skrevet af englændere og handler begge to om politiske systemer, som i fremtiden øger kontrollen over vores liv. Men er alligevel har de vidt forskellige idéer om, hvordan fremtiden kommer til at se ud og hvordan kontrollen vil foregå. Mens Big Brothers altseende øjne holder mennesket i kort snor i 1984, så har systemet i Fagre Nye verden fjernet enhver individuel frihed ved at overstimulere vores sanser.

Lyt med, når vi sammen med filosof Carsten Fogh Nielsen diskuterer forskelle og ligheder, og hvilken af de to ikoniske dystopier der bedst forudså fremtiden.

Brændende Bøger

Litteraturen skal tage chancer for, at den kan forandre verden. Fra Dante som opfinder Helvede til Harry Potters genfortrylning af verden – over Yahya Hassans eksplosive digte og Suzanne Brøggers angreb på kernefamilien, til 1984’s klaustrofobiske overvågningsverden og fatwaen mod Salman Rushdie. Lyt med, når oprørske gæster læser og taler om de Brændende Bøger.

Jacob Nielsen er tidligere radiovært ved 24Syv, hvor han har været vært på og produceret radio- og podcastserierne 'Brændende bøger', "min litterære pornosamling', 'Den syvende statsmagt', 'Verdens længste Tour-optakt' og 'Frankrig Rundt'. Jacob har desuden en bachelor-grad i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet.