(18)

Emily forever

E-Book


"NÀr jag lÀser romanen för tredje gÄngen inser jag att jag mÄste slÀppa, men ocksÄ att vÄr iskalla samtid alstrar ett akut begÀr efter levande litteratur. Emily. Se pÄ henne och tÀnk sjÀlv."

Dagens Nyheter

"Det som gör Emily Forever till nÄgot alldeles extra Àr hur den allvetande berÀttaren gÄr in och ut hos personerna, Äterger deras tankar och erfarenheter. Orubbligt solidarisk och ifrÄgasÀttande pÄ en och samma gÄng. Hur Àr det möjligt? Det Àr det Det kÀnns faktiskt som att Navarro Skaranger har uppfunnit ett nytt och oemotstÄndligt sÀtt att litterÀrt skildra mÀnniskor."

Aftonbladet

"Skaranger visar vilken kontroll hon har över sitt hantverk. Med skenbar enkelhet tar hon oss under huden pÄ romanfigurerna, och sÀtter samtidigt fingret pÄ hur fattigdom inte handlar om materiella ting, aldrig enbart."

Svenska Dagbladet

"Jag förstÄr inte hur Navarro Skaranger gjort, hur författaren sjÀlv kan gripa in i Ems tillvaro och tala direkt till lÀsaren, men det gör hon och det Àr helt sjÀlvklart och mycket stilfullt. En rörande, lakonisk liten roman som tycks berÀtta mer Àn vad orden rymmer.

BorÄs Tidning

Emily forever Àr en roman om klass, om vardagsliv och att försöka hitta en vÀg framÄt i livet. Romanens perspektiv vÀxlar hela tiden, vilket lÀgger grund för en komplex och varm skildring av en trasslig tillvaro. Det Àr en tÀt, mÄngfacetterad och otroligt vÀlskriven roman som fÄtt ett fantastiskt mottagande i Norge.

»Hon förtjÀnar Bragepriset.«

ur recension i Dagens NĂŠringsliv

»Du har kanske lÀst Lucia Berlins noveller med en liknande grundtematik, men du har knappast lÀst nÄgot som liknar Emily forever.«

ur recension i Adresseavisen