(0)

Ingen

Hörbuch


Sjunde delen i den hyllade och prisvinnande serien om Vanessa Frank.

Medan vintern tar sitt strupgrepp om Stockholm skjuts en nÀringslivstopp ihjÀl pÄ en exklusiv privatfest. I en annan del av stan mördas en gÀngkriminell pÄ ett vattenpipscafé och i takt med att skjutningarna ökar mÄste polisinspektör Vanessa Frank och kollegorna pÄ Grova brott agera. De stÄr inför ett nytt Sverige dÀr ungdomar nyttjas som barnsoldater. I den nya verkligheten rÀcker det inte att hitta den som hÄllit i vapnet för att lösa brotten.

NÀr en lastbil hittas i dikesrenen pÄ E4:an med flera döda flyktingar blir lÀget i polishuset Àn mer trÀngande och Vanessa kÀnner hur situationen hÄller pÄ att glida henne ur hÀnderna. Miranda Nunez beger sig ut pÄ en farlig fÀrd med bÄt frÄn VÀstafrika. Via Europa ska hon ta sig till Sverige dÀr hon till varje pris mÄste hitta sin son. Drömmen om att ge honom en bÀttre framtid i Sverige grusas efter att hon hamnar i klorna pÄ mÀnniskohandlare. Men det finns fler som jagar henne, och av helt andra skÀl Àn hon kan ana.

INGEN Àr en omskakande thriller om en samtid i förfall. Med journalistisk skÀrpa berÀttar Pascal Engman om det nya, hÄrda Sverige dÀr den organiserade brottsligheten utökar sin makt. Men i mörkret finns ocksÄ solidaritet och inte minst skildrar Pascal Engman mÀnniskans allra starkaste drivkraft; att skydda sina barn och ge dem en bÀttre framtid.