(3)

Knall & Fall

E-Book


Året Ă€r 2020. OmvĂ€rlden har krupit allt nĂ€rmare den pittoreska gĂ„rden mitt i Byatorps socken. Sex Ă„r har passerat sedan Agnes för första gĂ„ngen satte sin fot pĂ„ gĂ„rdsplanen i sin jakt efter ett sommartorp att hyra. Det var dĂ€r bröderna Frid mötte fröken Fröjdh och allas liv förĂ€ndrades för evigt. Mycket har hĂ€nt sedan dess.

Erik med familj bor nu pÄ Solbacken med Agnes och Lotta som grannar. Granbacka-Bengt har blivit Solbacka-Bengt och Àr fortfarande den nyfiknaste drÀngen i mannaminne. Kjell-Elvis Àr singel igen, men kanske Àr det sant att gammal kÀrlek aldrig rostar.

Egon Ă€r trött pĂ„ det mesta. Åren efter det som hĂ€nde 2014 har tĂ€rt pĂ„ den nu 75-Ă„rige bonden. Huvudet Ă€r fullt av tankar om livet och döden. Tankar han inte riktigt kan slĂ€ppa. Han minns Korg-Olle-GĂ€rdas ord om att samla alla och leva en sista gĂ„ng. Det Ă€r dags.

Men sÄ kommer dÄ det dÀr brevet frÄn advokatbyrÄn. Ett brev som stÀller allt pÄ Ànda. Det leder till att sommaren Àgnas Ät en vÀldigt ovÀntad skattjakt. En dÀr Egon mÄste samsas med kusinen Johannes. NÄgot som Àr oerhört svÄrt för bÄda parter. SÀrskilt som Egons hemlighet kring sitt ursprung tar allt mer plats. En hemlighet som kan förstöra allt.

VÄr kÀre bonde försöker att inte vara en grinig gubbe. Men livet Àr pÄ vÀg mot sitt slut och han saknar pÄ ett hjÀrtskÀrande vis den som gjorde livet lÀttare att leva. Lillebror Gunnar. En saknad som pÄverkar Egon till och med nÀr han sover. Samtidigt ligger det nÄgot begravt i trÀdgÄrden. En platt kattkista. En vÀldigt explosiv sÄdan.