(246)

Kultavainiot: Satakunta-sarja 3

Hörbuch und E-Book


Onko keskellÀ kuohuvaa maailmaa mahdollista rakastaa ja olla onnellinen?

Iloinen ja menestyksekÀs 20-luku on takana, edessÀ ankara pula-aika työttömineen ja pakkohuutokauppoineen. Sen loppua kultaavat kuitenkin unohtumattomat aurinkokesÀt.

Linda, nuori leski, jÀÀ yksin kamppailemaan Huovin sahan johtajana. Vanha rakkaus ei ruostu, mutta elÀmÀ tuo Lindalle myös uuden onnen mahdollisuuden. Entinen punavanki Joel kasvattaa Knaapin torpan maita ja vaurautta.

Fasismin nousu varjostaa koko mannerta, Berliinin olympialaisten riemukkaat tunnelmat vaihtuvat suursodan myrskypilviin. Marraskuun viimeisenÀ pÀivÀnÀ 1939 puna-armeija vyöryy yli Suomen itÀrajan.

Kultavainiot jatkaa romaaneissa ItkevÀt syvÀt vedet ja Sillat yli joen alkanutta tarinaa, rakastettua Satakunta-sarjaa.

Pirjo Tuominen, os. Rantanen, on tuottelias, monipuolinen kirjailija. PitkÀn uransa aikana hÀn on kirjoittanut yli puolisataa teosta, joukossa useita kirjasarjoja. Tuominen syntyi ja kasvoi Lappeenrannassa. PÀÀkaupunkiseudulla asuessaan hÀn työskenteli mm. mainostoimittajana, tiedotuspÀÀllikkönÀ, toimitusjohtajana ja yksityisyrittÀjÀnÀ. Puolison ura teollisuusjohtajana vei perheen Lahden ja Forssan seuduille. Muutettuaan Satakuntaan Tuominen toimi kirjailijatyönsÀ ohella paikallisradion toimitusjohtajana. Nykyisin hÀn asuu Sastamalassa ja on pÀÀtoiminen kirjailija. Valtaosa Tuomisen teoksista on historiallisia romaaneja, usein ne kuvaavat 1700- ja 1800-lukujen elÀmÀÀ Suomessa. Satakunnassa asuessaan hÀn kirjoitti kaksi laajaa kirjasarjaa uuden kotiseutunsa historiasta. Brasilian paikalliset asukkaat kutsuivat hÀnet paikan pÀÀlle kirjoittamaan suomalaisten ihanneyhdyskunnasta, ja Alaskan matkallaan hÀn hankki laajan materiaalin sen suomalaishistoriasta 1800-luvulla kirjasarjaa varten. Teoksista vÀlittyy paitsi rakastetun kirjailijan syvÀ ihmistuntemus myös hÀnen laaja kokemuksensa liike- ja talouselÀmÀstÀ. Tuomisen teoksissa maamme varhaiset teollisuusyritykset ja suvut herÀÀvÀt vitaalisina eloon. Tuominen on kirjoittanut myös elÀmÀnkertoja, nÀytelmiÀ ja historiikkeja. HÀnen tuotannossaan on myös puhdasverisiÀ, Agatha Christie -tyyppisiÀ dekkareita, joiden sankarittarena on Mailis Sarka. Tuomisen kaksi lasta asuvat ulkomailla, ja matkustaminen kuuluu olennaisena osana myös hÀnen työhönsÀ. PitkÀ avioliitto sai alkunsa Kauppakorkeakoulun vuosina ja pÀÀttyi puolison kuolemaan. KesÀkaudet kuluvat puutarhanhoidossa ja kotien kunnostamisessa. Kirjailija tarttuu hanakasti työkaluihin pelkÀÀmÀttÀ töitÀ, jotka hÀnen sukupolvensa katsoi kuuluviksi miehille. Uiminen ja vesillÀ liikkuminen jÀivÀt pysyvÀksi rakkaudeksi lapsuudesta Saimaan rannoilla. Ajokortin hÀn suoritti jo vuonna 1957, ja ajelee edelleen pitkiÀkin matkoja kotimaassa ja ulkomailla.