(84)

LEGO: Kuinka tanskalaissuku valloitti maailman

Hörbuch und E-Book


Maailman rakastetuimman lelubrÀndin ja sen omistajasuvun tarina.

”Tarina muovipalikoista, jotka ovat pitĂ€neet pystyssĂ€ koko sukua ja kokonaista kaupunkia jo vuosisadan ja kauas tulevaisuuteen, on tyrmistyttĂ€vĂ€n jĂ€nnittĂ€vĂ€.” – Weekendavisen

Kun Ole Kirk Christiansen vuonna 1915 perusti puusepÀnverstaan tanskalaiseen Billundin pikkukaupunkiin, ei kukaan olisi voinut kuvitellakaan, ettÀ siitÀ kehittyisi maailman suurin lelunvalmistaja.

Sadat miljoonat ihmiset ovat leikkineet LEGO-palikoilla, mutta legendaarisen leluyrityksen tarina on useimmille tuntematon. YritystÀ hallinnoiva suku on pysytellyt poissa julkisuudesta, mutta nyt Olen pojanpoika Kjeld Kirk Kristiansen avaa Jens Andersenille ensi kertaa perheen historian, yrityksen ylÀ- ja alamÀet sekÀ valtavat LEGO-arkistot.

Kristiansenin suvun ja pienten muovipalikoiden tarina on vangitsevaa luettavaa. Kirjan runsas, aiemmin julkaisematon kuvitus on perÀisin suvun yksityisarkistosta.

”LEGO - Kuinka tanskalaisuku valloitti maailman on hienoa luettavaa. Sen tavasta yhdistÀÀ yrityksen, yksilöiden ja Tanskan historia pitĂ€isi ottaa oppia.” – Berlingske Tidende

Jens Andersen on tanskalainen kirjailija ja pohjoismaisen kirjallisuuden tohtori. HÀn on kirjoittanut useita palkittuja teoksia, mm. Hans Christian Andersenin, Tanskan kuningatar Margareetan, kruununprinssi Frederikin ja Astrid Lindgrenin elÀmÀkerrat.