(0)

Maanpuolustustahto Suomessa

E-Book


Kysymykset turvallisuudesta ja ulkopolitiikasta herÀttÀvÀt Suomessa voimakkaita tunteita, ja maanpuolustustahtoa kÀsittelevÀt uutiset saavat paljon nÀkyvyyttÀ. MitÀ puolustustahdolla oikeastaan tarkoitetaan?

KÀsitykset maanpuolustustahdon vahvistumisesta tai heikkenemisestÀ ovat julkisuudessa perustuneet kyselytutkimuksiin. Maanpuolustustahto Suomessa kyseenalaistaa tÀmÀn vakiintuneen lÀhestymistavan. Se on ensimmÀinen laaja yleisesitys, jossa puolustustahtoa tarkastellaan niin historiallisesti, poliittisesti kuin sosiologisesti koko itsenÀisyyden ajalta. MillÀ tavalla sitÀ rakennettiin 1920-luvulla ja sotien aikana? Miten pasifismin nousu, kylmÀn sodan pÀÀttyminen ja naisten vapaaehtoinen asepalvelus ovat muuttaneet kÀsityksiÀ maanpuolustuksesta?

Teos tarjoaa syvÀllistÀ tietoa muun muassa asevelvollisuutta ja sotilaallista liittoutumattomuutta koskevaan keskusteluun sekÀ ammattilaisille ettÀ turvallisuuskysymyksiÀ pohtiville kansalaisille. Tuore ja ennakkoluuloton lÀhestymistapa auttaa hahmottamaan, miksi maanpuolustustahto on edelleen niin ajankohtainen suomalaisessa rauhan ajan yhteiskunnassa.