(449)

Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst

Hörbuch und E-Book


Även om Jan Eliasson har haft en lång och framgångsrik karriär, erbjuder hans memoarer "Ord och handling" en fascinerande inblick i diplomatins värld. Som internationell medlare och tidigare vice generalsekreterare för FN delar han med sig av sina erfarenheter från sin tid som svensk utrikesminister. Boken ger läsaren möjlighet att förstå de komplexa internationella relationerna genom Eliassons livsberättelse.

Läs om hur han navigerade den svenska politiken för att främja global fred och säkerhet. Upptäck vad som drev honom under hans yrkesbana inom diplomatin, där han tjänstgjorde både som FN-ambassadör och ambassadör i andra länder. Genom jämförelser mellan olika diplomatiska uppdrag får man en djupare insikt i hans arbete.

Hur påverkade hans beslut världen? På ett engagerande sätt beskriver boken de utmaningar han mötte under sin karriär. Om du vill förstå mer om diplomatins roll i internationell politik, är detta verket för dig.

När du läser denna biografi kommer du att få en känsla av hur det var att vara mitt i händelsernas centrum under några av vår tids mest kritiska ögonblick. Förutsatt att du är intresserad av ämnet kommer denna bok att ge dig värdefulla perspektiv på globala frågor ur en diplomats synvinkel.

Vad kan vi lära oss från Jan Eliassons minnen? Genom hela texten får vi följa med på resan genom hans professionella liv fram till idag, vilket gör detta till ett oumbärligt verk för alla som vill veta mer om diplomatins konstform.


Sprecher*in: Jan Eliasson
Dauer: