(74)

Pariisin kirjakauppias

Hörbuch und E-Book


Rakkaudesta kirjoihin

Kerri Maherin historiallinen romaani Pariisin kirjakauppias kertoo maailmankuulun Shakespeare and Company -kirjakaupan vaiherikkaan tarinan

Kun nuori amerikkalainen Sylvia Beach avaa Shakespeare and Company -kirjakaupan hiljaiselle pariisilaiskadulle vuonna 1919, hÀnellÀ ei ole pienintÀkÀÀn kÀsitystÀ siitÀ, miten voimakkaasti hÀnen kirjakauppansa tulee mullistamaan kirjallisuuden tulevaisuuden.

Vasta perustetusta kirjakaupasta tulee nopeasti paljon enemmÀn kuin vain pelkkÀ kauppa, ja monet ensimmÀisen maailmansodan jÀlkeisen ajan kirjailijakuuluisuudet, kuten Ernest Hemingway, alkavat pitÀÀ sitÀ kuin toisena kotinaan. ViehÀttÀvÀn kirjakaupan seinien sisÀllÀ muodostuvat hiljalleen monet vuosisadan tÀrkeimmistÀ kirjailijasuhteista. Kun Sylvia ottaa riskin ja julkaisee James Joycen kiistellyn Ulysses-romaanin, Shakespeare and Company pÀÀtyy koko kirjallisuusmaailman valokeilaan.

Nousukiito ei voi kuitenkaan jatkua ikuisesti. Henkilökohtaisten ja taloudellisten kriisien keskellÀ Sylvian tÀytyy pÀÀttÀÀ, mitÀ Shakespeare and Company -kauppa hÀnelle lopulta merkitsee ja mitÀ hÀn on valmis tekemÀÀn rakkaan kirjakauppansa vuoksi. Kerri Maherin Pariisin kirjakauppiasantaa lukijalle pÀÀsyn kenties maailman kuuluisimman kirjakaupan vaiheisiin kuvankauniissa Pariisissa ja saa rakastumaan uudelleen kirjallisuuteen.

Kerri Maher on pohjoisamerikkalainen kirjailija ja luovan kirjoittamisen opettaja, joka on julkaissut kolme historiallista romaania sekÀ yhden kirjoittamisoppaan. Maher opiskeli luovaa kirjoittamista Columbian yliopistossa ja opetti samaa ainetta Fairleigh Dickinson -yliopistossa New JerseyssÀ. NykyÀÀn hÀn on pÀÀtoiminen kirjailija ja asuu Bostonissa tyttÀrensÀ ja koiransa kanssa. KevÀÀllÀ 2023 ilmestynyt Pariisin kirjakauppias on Maherin ensimmÀinen suomennettu teos.


Sprecher*in: Johanna Kokko
Dauer: