(0)

Rakkaani, Vladimir

Hörbuch und E-Book


Rohkea ja omalakinen romaani rakkaudesta sekĂ€ vallanhimosta – ja siitĂ€, mihin kaikkeen ne voivat johtaa

Helmi kirjoittaa vanhalle rakastetulleen, Vladimir "Vova" Putinille, joka viikko. Toinen kÀsi himoitsee miestÀ, jonka kanssa HelmillÀ oli 1980-luvulla kiihkeÀ suhde, toinen kÀsi ottaa kantaa kohtuuttomuuksiin, joihin Vladimir on ensin KGB:n agenttina ja myöhemmin suurvallan johtajana syyllistynyt.

Helmin poika, viisikymppinen Heikki tekee eroa naiseen rakastuneesta pÀÀministerivaimostaan Mariasta. Heikin ja Marian aikuiset lapset Sofia ja Elias yrittÀvÀt tahoillaan selvitÀ yksityisen ja maailmallisen hulluuden keskellÀ. 1940-luvulta tÀhÀn pÀivÀÀn kulkevaa romaania sÀestÀÀ Puna-armeijankuorossakin haitaria soittanut, inkerinsuomalainen Toivo.

Kolme sukupolvea oppii kukin vuorollaan, ettÀ ihminen on varsin kestÀvÀÀ lajia, se tottuu vihaan, vitutukseen ja yksinÀisyyteen, surukseen jopa sotaan. Mestarillinen, realismin rajoja kolisteleva romaani avaa kirurginveitsen tarkkuudella arjessa selviytymistÀ, sydÀmeenkÀypiÀ tunteita ja kohtalokkaita lÀhihistorian kÀÀnteitÀ.

Kirjailija-kÀsikirjoittaja Nina Honkanen on kirjoittanut työkseen jo kolme vuosikymmentÀ. HÀn on saattanut maailmaan romaaneja, tietokirjoja, kuunnelmia, dokumentteja ja tv-draamaa sekÀ neljÀ poikaa.