(0)

Sagan om lokatten Leo Lo och stadskatten Leonina

E-Book


Sagan om lokatten Leo Lo och stadskatten Leonina handlar om en söt och charmig lo kille som heter Leo Lo. Han bor i den djupa skogen lÄngt bort ifrÄn staden med sin pappa Rex och sina kompisar Àlgen Kastanj, örnen Börje och flugan Rosita. Mitt inne i den stora staden, bor stadskatten Leonina som Àr en smart och rolig katt. Hon bor i en kÀllare i ett gammalt vackert vitt trÀhus med sin mamma Mjauwe och sina bröder Lax och Lubb.

Leo Lo och Leonina trÀffas en varm och solig sommardag dÄ Leonína Àr och leker i skogen. PÄ nÄgot charmigt sÀtt rÄkar hon hamna i knipa, men som tur var fanns Leo Lo i nÀrheten och kunde hjÀlpa henne. De blir snabbt bÀsta vÀnner och Leonina fÄr reda pÄ att Leo Lo aldrig har varit i staden nÄgon gÄng tidigare, dÀrför vill Leonina visa honom den stora spÀnnande staden som bara katter kan uppleva den.

Efter de spÀnnande Àventyren i staden bjuder Leo Lo Leonina till hisnande Àventyr i den djupa skogen. Leo Lo och Leonina upplever sorg, glÀdje, roliga situationer samt att de fÄr lÀra sig om varandras olika erfarenheter.

Boken kan fÄ barn att förstÄ genom katterna att Àven mÀnniskor kommer ifrÄn olika förhÄllande.