(11)

Sallad

E-Book


Ett mÄste för alla som vill Àta mer grönt, antingen som huvudrÀtt eller tillbehör. Eller som fastnat i samma-sallad-hela-tiden-trÀsket.

SkÄnska Dagbladet

”Jag Ă€ter sallader vid alla tillfĂ€llen och Ă€lskar verkligen hur mĂ„ngsidiga de kan vara. Ät som lunch, eller ihop med en köttbit, lite fisk eller bönor till middag eller gör ett helt gĂ€ng och servera som buffĂ©.”

För att bygga upp en riktigt bra sallad frÄn grunden finns det nÄgra saker du bör tÀnka pÄ. Tommy MyllymÀki lÀr dig hur du bÀst hanterar grönsaker och blad, hur du dressar dem, blandar olika smaker och fÄr till schysta konsistenser med hjÀlp av olika toppings som krutonger och nötter.

Sallad bestÄr av ett 90-tal recept. Vissa har en bas av kolhydrater som potatis eller ris, andra Àr rotfruktsbaserade eller helt bladbaserade. Recept finns pÄ allt frÄn klassiker som caesarsallad, niçoise och waldorfsallad till Àggsallad med pepparrot, flammad isbergssallad och pastasallad med skinka och pocherat Àgg. Dessutom finns det ett kapitel med bara dressingar och sÄser.

Recepten gĂ„r att vrida och vĂ€nda pĂ„ lite som du kĂ€nner för, sĂ„ testa gĂ€rna att göra egna varianter och kombinationer. Och tĂ€nk pĂ„ att sallad kan Ă€tas Ă„ret om – inte bara som en lĂ€tt lunch i trĂ€dgĂ„rden under sommarhalvĂ„ret!

Tommy MyllymÀki Àr en av Sveriges mest meriterade kockar. 2018 öppnar han en ny restaurang pÄ DjurgÄrden, han Àr Àven kreativ ledare för bl a Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Ulriksdals WÀrdshus i Stockholm. Tommy har tidigare gett ut Kött, vilt & fÄgel, Fisk & skaldjur, Grönsaker och SÄser.

Sallad Àr en bok som överraskar och en riktigt bra vardagsbok. Med relativt enkla och billiga rÄvaror sÄ gÄr det snabbt att sno ihop en god och matig sallad en vardagskvÀll. Hatten av till MyllymÀki.

UmeÄ Tidning

I boken fÄr vi lÀra oss att göra allt frÄn enkla sidosallader till proteinrika huvudrÀtter.

Damernas VĂ€rld

En snygg bok som sporrar den som vill Àta mer grönt - bÄde i vardagen och till fest. Plus ocksÄ för sÀrskilda avsnittet och dressingar som fÄtt en "sÀrskild bok" i boken.

Skaraborgs Allehanda

Rik variation pÄ recepten och mÄnga goda dressingar. Extra tumme upp för flammad isbergssallad. Prova!

MatMagasinet

StjÀrnkocken Tommy MyllymÀki gör underverk med det som en gÄng bestod av nÄgra trötta salladsblad, skivad gurka och klyftade tomater.

Kristianstadsbladet

Gör du samma slags sallad om och om igen? DÄ kommer en rÀddning. StjÀrnkocken Tommy MyllymÀki Àr aktuell med boken Sallad och presenterar hÀr mÄnga roliga alternativ, bÄde lÀtta och lyxiga varianter. Ett mÄste för alla som vill Àta mer grönt.

SkÄnska Dagbladet