(10)

Siskonpeti

Hörbuch


Pyhyys on tÀssÀ, se potkii sua perseelle!

HyppÀÀ Siskonpetiin ja antaudu villinÀ virtaavan itsensÀ ruoppaajan vietÀvÀksi.

ElÀmÀÀn kuuluu kaikki, myös Kuolema. TÀmÀ tieto ei lohduta Sanna Vaaraa, kun hÀnen isosiskonsa sairastuu yllÀttÀen syöpÀÀn ja saa kuusi kuukautta elinaikaa. Siskon elÀmÀnvoiman hiipuminen vie kirjoittajan varjoihin, jossa lapsuudentraumat, suvun ristit, kuolemanpelko ja hÀpeÀ lymyÀvÀt. Vaara menee puntit tÀristen pelkoja pÀin, milloin rÀppiÀ lavalla tykittÀen, milloin autohuutoterapiaa harrastaen. HÀtÀÀ hillitsevÀt luottamus elÀmÀn Mysteeriin, kirjoittaminen ja ronski huumori. SekÀ hokema, joka toimii kuin taikatemppu: Kaikki on hyvin. Silloinkin kun ei ole.

PysÀyttÀvistÀ aiheistaan huolimatta Siskonpeti on tulvillaan toivoa, lÀmpöÀ ja naurua. Se on rohkaiseva muistutus, ettÀ matka jatkuu, vaikka sen kulkua tai mÀÀrÀnpÀÀtÀ ei aina ymmÀrtÀisikÀÀn.

Eikö todellinen ihme ole se, ettÀ me synnymme tÀhÀn nahkasÀkkiin ja jossain vaiheessa, kun aika on, jÀtÀmme sen? Ja siinÀ vÀlissÀ, elÀmÀn ja kuoleman kÀsissÀ, kÀvelee tuettuna ihminen, joka tuli kokemaan tÀmÀn kaiken.

Sanna Vaara on kirjailija, tuottaja ja sanataidetta suoltava RÀppÀri Vaara. Vaaralta on lisÀksi ilmestynyt omasta elÀmÀstÀ proosan keinoin ammentavat teokset Modernien munkkien matkassa ja Maa kutsuu sekÀ Mökkihulluutta ja mielenrauhaa.


Sprecher*in: Sanna Vaara
Dauer: