(51)

Solvinden

Hörbuch und E-Book


"De skiftande perspektiven mellan generationerna gestaltar pÄ en tidstrogen och drivande prosa hur trauman Àrvs i det fördolda. KaraktÀrerna Àr lÀtta att ta till sig och vÀcker lÀsarens empati. Tematiken kÀnns tidlös arv, miljö och dysfunktionella relationer." BTJ

I ett enda upphopp pÄ handbollsplanen krossas Martins dröm för alltid. IstÀllet för att förverkliga en idrottskarriÀr tvingas han orientera sig pÄ nytt i livet och en ond spiral sÀtts igÄng som strÀcker sig decennier tillbaka i familjens historia.

BerÀttelsen tar sin början pÄ 1950-talet. De tre syskonen Olof, Arvid och Susanne vÀxer upp pÄ en idyllisk gÄrd vid havet utanför VÀstervik. Men under den vÀlpolerade ytan döljer sig en annan verklighet. Vad Àr det som driver bröderna att hÄlla sig borta frÄn gÄrden? Och vad hÀnder deras syster nÀr de ger sig av och lÀmnar henne kvar hemma?

Det blÄser en vind frÄn solen som drÀnerar den pÄ energi. Men en solvind kan ocksÄ vara nÄgot helt annat. En fristad pÄ en bortglömd vind dÀr solen lyser in, eller kanske kan man finna den nÄgonstans inom sig. Martin försöker förgÀves att leva upp till andras krav och förvÀntningar och dömer sig sjÀlv hÄrt nÀr han inte lyckas. Kommer han att finna sin egen vÀg? Finns det en solvind Àven för honom?

Solvinden Àr en roman om att vÄga bryta med sitt förflutna och om att hitta hem nÀr man kÀnner sig som mest vilsen.

PAULINE RICCIUS Àr civilekonom och har Àven studerat litteraturvetenskap och sprÄk. Efter att ha arbetat i bokbranschen i över tjugo Är debuterade hon 2021 med romanen Tvillingsystrarna. Hon Àr sjÀlv mamma till enÀggstvillingar och har fascinerats av deras unika gemenskap, vilket Àr nÄgot hon utforskar i sitt skrivande. Pauline Àr uppvuxen i Lerum utanför Göteborg och bor numera i Saltsjöbaden tillsammans med sin man, fyra barn och en hund. Solvinden Àr Paulines andra roman.