(13)

Vi

E-Book


"Mitt förnamn Bao Vi uttrycker mina förĂ€ldrars önskan att skydda den allra minsta. Om man skulle göra en bokstavlig översĂ€ttning heter jag ’Dyrbara pyttelilla mikroskopiska’. Jag har inte kunnat leva upp till mitt namn, ett öde som jag delar med de flesta vietnameser."

"Vi" Ă€r berĂ€ttelsen om en flicka som skulle ha levt ett liv i skymundan och hennes vĂ€g ut i ljuset. Efter "Ru" och "MĂŁn" Ă€r Kim ThĂșy tillbaka med en ny skimrande och poetisk roman. I "Vi" bygger hon vidare pĂ„ ett spĂ„r frĂ„n debutromanen och Ă„tervĂ€nder till flykten frĂ„n Vietnam. HĂ€r möter vi Ă„terigen Vietnams fĂ€rger och smaker, exilens svĂ„righeter men ocksĂ„ rikedom, och ett sökande efter identitet vi alla kan kĂ€nna igen oss i. Att lĂ€sa Kim ThĂșy Ă€r att lĂ€ra sig se det vackra och goda i varje liten detalj.

KIM THÚY lĂ€mnade Vietnam som bĂ„tflykting tio Ă„r gammal och bor i dag i Montreal. Hon har arbetat som översĂ€ttare, advokat och krögare men Ă€r numera författare pĂ„ heltid. Debutromanen "Ru" gavs ut pĂ„ svenska 2011 och tvĂ„ Ă„r senare kom uppföljaren "MĂŁn". "Ru" hyllades nĂ€r den kom och Kim ThĂșy Ă€r i dag en av fransksprĂ„kiga Kanadas mest kĂ€nda och folkkĂ€ra författare. Även i Sverige fick boken ett fantastiskt mottagande av bĂ„de lĂ€sare och press.