(0)

L'olla militar turca : Com es fabrica la violència masculina

e-book


Exiliada a França des del 2011, Pınar Selek és víctima de persecució per part de l'estat turc des de fa un quart de segle. Per la vehemència i la contundència en la defensa de les seves posicions en els llibres que ha escrit, està amenaçada de mort. El Tribunal Penal d'Istanbul va emetre el 2023 una ordre d'arrest internacional per exigir el seu empresonament immediat.

A L'olla militar turca, Selek estudia els mecanismes socials i polítics que transformen un nen en un subjecte de violència, capaç d'exercir-la per defensar els valors masculins que se li han inculcat si fa no fa des del naixement.

Amb arguments brillants, destapa les fases de construcció de la masculinitat al seu país: la circumcisió, la primera experiència sexual, el servei militar, la feina, el matrimoni i la paternitat.

Per raonar com es fabriquen uns monstres en potència, Pınar Selek retrata el servei militar, obligatori a Turquia, a través d'una investigació de camp, i revela les connexions entre militarisme, nacionalisme i patriarcat.