(0)

Ond vind

E-book


Det siges at De Gamle stadig hjemsĂžger Mesa Verde. HvilelĂžse Anasazi-Ă„nder, der mejslede deres hjem i bjergenes overflade for ottehundreder Ă„r siden – for sĂ„ at forsvinde sporlĂžst fra jordens overflade. Anna Pigeon, nytilkommen ranger i Colorados Mesa Verde National Park, er en kvinde med problemer. Hun er enke, hun er alkoholiker og har lige skiftet job. Hun sĂžger fred for sine indre dĂŠmoner i den ĂŠldgamle klippe-by fra en forsvundet oprindelig amerikansk civilisation. Men en uforklarlig sygdom der rammer gĂŠsterne i den populĂŠre Nationalpark, et barns dĂžd og mordet pĂ„ en ven, hiver hende vĂŠk fra drĂžmmerierne. Anna mĂ„ finde den meget menneskelige kilde til den onde vind der blĂŠser iskoldt mellem ruinerne. For den truer flere uskyldiges liv, Moder Jord. og Anna selv.

Pressen om Anna Pigeon-serien:

“
 man rives med som af en uventet flodbĂžlge gennem et af parkens flodlejer. Kampen gĂ„r mellem dem, der vil bevare naturen »ren« og dem, der har andre planer.”

- Bo BjĂžrnvig, Weekendavisen

“Anna er i hĂžj grad et bekendtskab vĂŠrd som hard core udgave af den moderne handlekraftige kvindetype, der har tilladt sig at smide et par skraldespande sĂžde gammeldags kvindelige dyder pĂ„ civilisationens losseplads for ikke-genbrugeligt affald. 
en fundamentalt spĂŠndende og overbevisende krimiroman, skrevet med knivskarpt blik for den menneskelige dĂ„rskab.”

- Anne-Marie Gregersen, Berlingske Tidende

“Med naturen som en enestĂ„ende kulisse giver Nevada Barr , selv fhv. ranger, os nogle spĂŠndende, vedkommende og barske krimier. Hun har blik for den menneskelige svaghed og kan godt banke en krimi-intrige pĂ„ plads.”

- Holger Ruppert, B.T.