Valpuri

Series ‱ 4 books

Arkisista puuhista eeppisiin mielikuvitusseikkailuihin nanosekunnissa!

Valpuri-kuvakirjasarjan neljÀnnessÀ osassa Valpurin pitÀisi mennÀ nukkumaan, mutta uni ei tule. MitÀ jos hÀnen luokseen ei tulekaan tÀnÀ iltana Nukkumatti vaan Nukkuteppo, tÀmÀn outo veli, joka saa hillumaan lÀpi yön? Uninallekaan ei auta, sillÀ Valpuri pelkÀÀ tulleensa sille nallergiseksi.

Minikokoinen asennemuija Valpuri ratkoo uniaikaan vastaan tulevia haasteita tuttuun tyyliinsÀ, ja tavallinen ilta eskaloituu jÀlleen villiksi mielikuvitusseikkailuksi. Sarjan aikaisemmat, yhtÀ pitelemÀttömÀt osat ovat Valpuri ja vaarallinen aamupuuro, Valpuri ja hirmuinen hammashÀssÀkkÀ sekÀ Valpuri ja valtaisa vaatekaaos. Puuron taltutukseen keskittynyt avausosa oli Finlandia-ehdokkaana 2022.

Saara KekÀlÀinen on parempi kukkumaan kuin nukkumaan. SÀngyssÀ lukeminen on hÀnen mielipuuhaansa. KekÀlÀinen kirjoittaa sekÀ lapsille ettÀ aikuisille, ja Valpuri ja uskomaton uniseikkailu on hÀnen yhdeksÀs oma teoksensa. Reetta Niemensivu on lahtelainen kuvittaja ja sarjakuvataiteilija, joka on kuvittanut lastenkirjoja ja julkaissut useita sarjakuva-albumeja. HÀn harrasti lapsena unissakÀvelyÀ ja visioi, ettÀ siinÀ kÀvellessÀ voisi samalla kÀtevÀsti siivota. NykyÀÀn Nukkuteppo on hÀnelle tutumpi vieras.