(1)

Kirjokansi

E-Book


Kirjokansi kumartaa tyylillÀÀn romantiikan ajalle ja kansanperinteen tarinoille. Se kertoo turhamaisesta neiti HolmbergistÀ, joka on keplotellut viehÀtysvoimallaan tiensÀ seurapiireihin, vaikka onkin vain hienostunut taskuvaras ja petkuttaja.

Kun kotikaupunkiin hyökkÀÀvÀt sudenturkkiset pedot, neiti pakenee fantastiseen seikkailuun, jossa viimeisetkin hattuhöyhenet haihtuvat.

Neiti Holmberg viihtyy ylellisyyksien tÀyteisessÀ elÀmÀssÀÀn loistavasti. HÀn osaa taitavasti pyörittÀÀ laajaa ja anteliasta kosijakaartia lupaamatta mitÀÀn, mutta antaen kaikkien olla toiveikkaassa uskossa yhteisestÀ tulevaisuudesta, ainakin niin kauan kuin rahapussissa riittÀÀ roposia tai povitaskusta löytyy pihistettÀvÀÀ.

Kurjenpahkan seuraelÀmÀ tuntuu olevan kaukana sudenturkkisten vihollisten leimuavista taisteluista, kunnes koittaa pÀivÀ, jolloin mystinen paha saapuu satamakaupunkiin. Ja vie neiti Holmbergilta kaiken.

Alkaa huima kostoretki Pohjolaan, Tuonen valtakuntaan, kun nuori nainen seurueineen lÀhtee vaatimaan omaansa takaisin. KÀtkeytyvÀtkö onni ja vauraus alisen maailman tuntureille?