(126)

Salamasota

Hörbuch und E-Book


Hitler hyökkÀsi Puolaan 1. syyskuuta 1939. Maa tuli vallata nopeasti, ennen kuin Britannia ja Ranska ehtisivÀt apuun. Saksan jÀreÀt panssaridivisioonat vyöryivÀt eteenpÀin. NiitÀ tuki tehokkaasti Luftwaffe, joka murskasi Puolan armeijan linnakkeita sekÀ tuhosi siltoja, teitÀ ja radioasemia. Puolalaiset puolustautuivat yllÀttÀvÀn urheasti mutta joutuivat lopulta antautumaan.

Lokakuun kuudentena pÀivÀnÀ Puola oli Saksan kÀsissÀ. KevÀÀllÀ 1940 Saksan salamasota vyöryi taas Eurooppaan. Muutamassa kuukaudessa kaatuivat Tanska, Norja, Hollanti, Belgia ja Ranska. Kun Hitler sitten lÀhetti Luftwaffen kohti Britanniaa, hÀn joutui toteamaan, ettÀ britit olivat odotettua sitkeÀmpiÀ.

MAAILMA SODASSA -sarjan toinen osa seuraa Saksan etenemistÀ sodan alussa.

Maailman historia vie sinut henkeĂ€salpaavalle matkalle menneisyyteen. Nauti historian suurista tapahtumista ja palaa ajassa taaksepĂ€in – takaisin toisen maailmansodan eturintamaan, viikinkien ryöstöretkiin ja jumalia palvovien egyptilĂ€isten pariin. Maailman historia tarjoaa upeita artikkeleita jĂ€nnittĂ€vistĂ€ ja dramaattisista menneisyyden tapahtumista.rn