(64)

Sodan suurimmat virheet

Hörbuch und E-Book


Elokuussa 1940 Berliiniin tehtiin ilmahyökkĂ€ys. Adolf Hitler raivostui ja kĂ€ski vĂ€littömĂ€sti pystyttÀÀ suuria ilmatorjuntatorneja, jotka olivat kalliimpia kuin kaupungin olympiastadion. Tornit olivat kuitenkin tehottomia, ja voimavaroja oli tuhlattu. FĂŒhrerillĂ€ olisi myös ollut tilaisuus ajaa britit pois Pohjois-Afrikasta ja pÀÀstĂ€ kĂ€siksi LĂ€hi-idĂ€n arvokkaaseen öljyyn. LisĂ€ksi hĂ€n veti tarpeettomasti Yhdysvallat mukaan Euroopassa kĂ€ytyyn sotaan.

MikĂ€li Adolf Hitler olisi pitĂ€nyt pÀÀnsĂ€ kylmĂ€nĂ€, sota olisi voinut pÀÀttyĂ€ toisin. FĂŒhrer ei kuitenkaan ollut ainoa, joka teki virheitĂ€, ja lĂ€nsivallat saivat syyttÀÀ itseÀÀn siitĂ€, ettĂ€ diktaattori pÀÀstettiin sytyttĂ€mÀÀn koko Eurooppa liekkeihin.

MAAILMA SODASSA -sarjan 22. kirja paneutuu sodan vakavimpiin virheisiin.

Maailman historia vie sinut henkeĂ€salpaavalle matkalle menneisyyteen. Nauti historian suurista tapahtumista ja palaa ajassa taaksepĂ€in – takaisin toisen maailmansodan eturintamaan, viikinkien ryöstöretkiin ja jumalia palvovien egyptilĂ€isten pariin. Maailman historia tarjoaa upeita artikkeleita jĂ€nnittĂ€vistĂ€ ja dramaattisista menneisyyden tapahtumista.