(1)

Unelma

E-Book


Koruompelija ja kirkkopalvelija adoptoivat orvon Angélique Marien useiden lapsettomien vuosien jÀlkeen. Angéliquen kasvaessa aikuiseksi hÀn mieltyy tarinoihin rohkeista marttyyreistÀ, erityisesti pyhimyksistÀ Agnes ja George. Hiljaisessa katolisessa kylÀssÀ ei ole ennenkuulumatonta, ettÀ pyhimyksiÀ palvotaan, mutta myös Angélique tietÀÀ, ettÀ hÀn on erilainen. HÀn haluaa, ettÀ komea prinssi pelastaisi hÀnet aivan kuten pyhimykset olivat ihmisiÀ pelastaneet.

Pian AngĂ©liquen unelma nĂ€yttÀÀ kĂ€yvĂ€n toteen. HĂ€n rakastuu FĂ©licien d'HautecƓuriin, mutta onko suhde aatelismieheen mahdollinen? ViedÀÀnkö AngĂ©liquen uusi onni heti, kun se on tarjottimella hĂ€nen eteensĂ€ tuotu?

Emile Zola (1840–1902) oli ranskalainen nĂ€yttĂ€mö- ja romaanikirjailija sekĂ€ toimittaja. HĂ€n oli 1800-luvun jĂ€lkipuoliskon suurimpia ranskalaisia kirjailijoita. HĂ€n edusti ranskalaista naturalismia ja piti kirjallisuutta oivana vĂ€lineenĂ€ tutkia ihmisen psyykettĂ€. HĂ€nen suurimpana teoksenaan pidetÀÀn 20-osaista Les Rougon-Macquart'ia.