(9)

El fill del xofer

e-book


Ascens i caiguda del periodista i advocat Alfons Quintà: un relat magistral sobre les clavegueres del poder a Catalunya.

Arran de la figura fosca i perversa d'Alfons Quintà (Figueres 1943-Barcelona 2016) —periodista, advocat, oficial de la Marina Mercant i jutge, que el 19 de desembre de 2016 va assassinar la seva dona i després es va suïcidar amb una escopeta de caça—, Jordi Amat, un dels observadors més lúcids i transversals del moment , fa una reflexió sobre el poder en forma de

narració. Darrere d'una carrera periodística fulgurant (que transcorre per la direcció de TV3 o les tertúlies d'Intereconomía) s'oculta una trajectòria fosca plena de xantatges, persecucions sexuals, abusos d'autoritat i tripijocs diversos, que mostra com funcionen les clavegueres del poder a Catalunya: un relat magistral de periodisme testimonial.



3.9

9 valoraciones

MERCE

7/11/2021

El relato de la transicion en Catalunya. Retrato del pujolisme

Eduardo

11/9/2021

La historia oculta de Catalunya a traves d un personatge fosc.

Mar

29/8/2021

Muy interesante. La reticencia y pudor a leer la biografía de este personaje se disipan de inmediato en cuanto te inicias en la lectura. Un logro narrativo que el protagonista sea tan solo un instrumento para adentrarse en la realidad del poder, los grupos de presión de la España reciente. Absolutamente recomendable.