(0)

Madame Bovary

audiolibro


Begår Emma Bovary selvmord på grund af sin kærlighed til litteraturen?

Madame Bovary er fortællingen om provinsfruen Emma, som drømmer om luksus, Paris og stormfulde romancer, men lever et smertende kedeligt og ensomt liv som husmor i provinsen.

Emma kan ikke forstå at hendes liv ikke ligner de romantiske bøger, hun siden hendes ungdom har læst og levet igennem. Så da den lavadelige Rodolphe en dag forfører hende, kaster hun sig straks ud i affæren, ligeglad med konsekvenserne.

Portrættet af Emma er alt andet end sympatisk: Dårlig hustru, dårlig mor, skruppelløs, ensom, depressiv. Selv i kærligheden beskrives hun som en egoistisk elsker. Men samtidig er romanen også en skarp kritik af det samfund, som ikke kan klare en kvinde, der lever på sine egne præmisser. Efter to affærer der begge skuffer hende, ser hun ingen anden udvej end at tage sit eget liv.

Lyt med, når vi sammen med Nanna Schmidt Nordestgaard dykker ned i et af de bedste eksempel på litteraturens (destruktive) magt. En roman der sendte forfatteren Gustave Flaubert i retten for at ødelægge den offentlige moral.

Brændende Bøger

Litteraturen skal tage chancer for, at den kan forandre verden. Fra Dante som opfinder Helvede til Harry Potters genfortrylning af verden – over Yahya Hassans eksplosive digte og Suzanne Brøggers angreb på kernefamilien, til 1984’s klaustrofobiske overvågningsverden og fatwaen mod Salman Rushdie. Lyt med, når oprørske gæster læser og taler om de Brændende Bøger.

Jacob Nielsen er tidligere radiovært ved 24Syv, hvor han har været vært på og produceret radio- og podcastserierne 'Brændende bøger', "min litterære pornosamling', 'Den syvende statsmagt', 'Verdens længste Tour-optakt' og 'Frankrig Rundt'. Jacob har desuden en bachelor-grad i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet.


Narrador/a: Jacob Nielsen
Duración: