(76)

SvÀrdsriten (Sjunde Boken Av Trollkarlens Ring)

audiolibro


I SVÄRDSRITEN (del 7 av Trollkarlens ring), kĂ€mpar Thor med sitt förflutna, med vetskapen om vem som Ă€r hans far och frĂ„gan om han ska avslöja sin hemlighet. Han Ă€r Ă„ter Ringen, har Mycoples vid sin sida och ÖdessvĂ€rdet i sin hand, och han Ă€r fast besluten att utkrĂ€va hĂ€mnd av Andronicus armĂ© och befria sitt land – och Ă€ntligen fria till Gwendolyn. Men han blir snart varse att makter större Ă€n honom sjĂ€lv kan stĂ€lla sig i vĂ€gen.

Gwendolyn Ă„tervĂ€nder och anstrĂ€nger sig för att bli den hĂ€rskare som hon Ă€r förutspĂ„dd att vara och anvĂ€nder sin klokhet för att ena rikets splittrade styrkor och fördriva Andronicus för gott. Hon Ă„terförenas med Thor och sina bröder och Ă€r tacksam för en paus i allt vĂ„ld och ett tillfĂ€lle att fira den Ă„tervunna friheten. Men saker Ă€ndrar sig snabbt – alltför snabbt – och innan hon vet ordet av vĂ€nds hennes liv uppochned igen. Hennes storasyster, Luanda, blir en bitter fiende och rival om tronen, samtidigt som kung MacGils bror anlĂ€nder med sin egen armĂ© för att sjĂ€lv ta kontroll. Överallt finns spioner och tjuvar, och Gwendolyn lĂ€r sig att ingenting Ă€r sĂ€kert för en drottning.

Reece fĂ„r Ă€ntligen chansen att lĂ„ta kĂ€rleken till Selese blomstra, men samtidigt Ă„terkommer hans Ă€lskade frĂ„n förr och han slits mellan de bĂ„da. Men tiden för vila ersĂ€tts snart av tid för strid igen, och Reece, Elden, O’Connor, Conven, Kendrick, Erec och till och med Godfrey stĂ€lls inför svĂ„righeter som de mĂ„ste övervinna om de ska överleva. Striden för dem till Ringens alla hörn, och det blir en kamp mot tiden dĂ€r de mĂ„ste fördriva Andronicus och rĂ€dda sig frĂ„n att förgöras fullstĂ€ndigt. MĂ€ktiga och ovĂ€ntade krafter kĂ€mpar om kontroll över Ringen, och Gwen inser att hon Ă€r tvungen att göra vad som Ă€n krĂ€vs för att Ă„terfinna Argon och föra honom tillbaks.

I en sista, chockerande vĂ€ndning i historien tvingas Thor inse att Ă€ven om hans krafter Ă€r enorma, sĂ„ har han ocksĂ„ en hemlig svaghet – och den kan mycket vĂ€l innebĂ€ra hans fall.

Kommer Thor och de andra att lyckas befria Ringen och besegra Andronicus? Blir Gwendolyn den drottning som riket behöver? Vad hĂ€nder med ÖdessvĂ€rdet, Erec, Kendrick, Reece och Godfrey? Och vilken Ă€r egentligen Alistairs hemlighet?

SVÄRDSRITEN erbjuder ett sofistikerat vĂ€rldsbygge och spĂ€nnande karaktĂ€rer. Det Ă€r en storslagen berĂ€ttelse om vĂ€nner och Ă€lskande, rivaler och friare, riddare och drakar, intriger, politiska rĂ€nker, om att bli vuxen och brustna hjĂ€rtan, ambitioner och svek. Det Ă€r en berĂ€ttelse om mod, om att finna sitt öde och om trolldom. Det Ă€r fantasy som för lĂ€saren till en helt oförglömlig vĂ€rld och som tilltalar alla Ă„ldrar och bĂ„da kön.


Narrador/a: Joseph Berg

DuraciĂłn: