(1)

TEMA: Skepsis (Fangen fra Azkaban #8)

audiolibro


Hverdagen har indfundet sig på Hogwarts, og Harry må sande, at hverken den daglige undervisning eller fritiden er uden problemer: I timerne nærer eleverne både tvivl og mistro til hinanden og til lærerne, kimen lægges til en konflikt mellem Ron og Hermione, og Harry er tilmed afskåret fra at komme med på den allerførste tur til Hogsmeade, fordi Sirius Black stadig huserer.

I dagens episode ser vi derfor nærmere på den skepsis, som pibler frem forskellige steder på Hogwarts: Vi diskuterer bl.a. Malfoys skepsis over for professor Lupus, vi dykker ned i Skævbens intensiverede jagt på Scabbers, vi diskuterer Hermiones skepsis over for spådomsfaget, og vi stiller skarpt på interaktionen mellem både Lupus og Harry og Lupus og Snape, da Snape leverer en højst mystisk eliksir til Lupus.

Vi kommer bl.a. omkring følgende spørgsmål:

• Hvorfor er Filch så skeptisk over for eleverne – og især Harry?

• Hvordan bliver Neville mødt med skepsis både på Hogwarts og i sit hjem?

• Hvordan møder Lupus Harry med alt andet end skepsis?

Lyt med, og vurder selv, om der er grund til sund skepsis over for bl.a. lærere, kæledyr og Hogwartsreglementet!

Inspiration til videre læsning:

https://denstoredanske.lex.dk/skepticisme

Alohomora

Var du også vild med Harry Potter-bøgerne, og er du klar på endnu mere magi?

I ”Alohomora” læser veninderne Rikke og Marie J.K. Rowlings ikoniske troldmandsbøger og låser op for den magiske verdens temaer, symboler og hemmeligheder gennem hvert kapitel.

Uanset om du er en rendyrket Hermione Granger udi magiske studier eller netop er trådt ind på Hogwarts, er der plads til alle ved dette Gryffindor-langbord. Der bliver nærlæst og nørdet med detaljer, og hvis du er bidt af en gal magiker, er dette podcasten for dig.

Følg med på Facebook: Alohomora

Følg med på Instagram: alohomorapod

Rikke Kier (f. 1985) er uddannet cand.mag i dansk og klassiske studier og arbejder med Internationale Uddannelsesprogrammer i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Hun bor i Odense, og hendes primære Hogwartskollegie er Hufflepuff.

Marie Østergaard (f. 1987) er uddannet cand.mag. i dansk og idræt og arbejder som læsevejleder og gymnasielærer. Hun underviser i dansk og idræt. Hun bor i Odense, og hendes primære Hogwartskollegie er Gryffindor.