(5)

Aika-arkku

E-Book


Nykyisen kaltaisessa maailmassa on vaikea tilanne – ekonomistit ja poliitikot ennustavat huonoja aikoja. Onneksi on mustia laatikoita, joihin ihmiset voivat sulkeutua odottamaan parempia aikoja vanhenematta ollenkaan.

Myös SigrĂșnin perhe pÀÀttÀÀ kiivetĂ€ laatikkoon. SigrĂșnin laatikko kuitenkin aukeaa ennen aikojaan, ja ulkona hĂ€ntĂ€ odottavat umpeen kasvaneet pihat ja autiot kadut. YhtÀÀn aikuista ei ole missÀÀn. Kaikkialla on mustia laatikoita, joiden sisĂ€llĂ€ ihmiset odottavat maailman pelastumista.

Aikansa vaellettuaan SigrĂșn tapaa vanhan naisen joka kertoo tarinan ahneesta kuninkaasta, joka halusi hallita myös aikaa. Kuningas tahtoi sÀÀstÀÀ kauniin tyttĂ€rensĂ€ synkiltĂ€ ajoilta ja teetti taika-arkun, joka oli niin tiheÀÀn kudottua hĂ€mĂ€hĂ€kinsilkkiĂ€, ettei edes aika pystynyt lĂ€pĂ€isemÀÀn sitĂ€. Vanhan naisen tarinan ja nykymaailman vĂ€lillĂ€ on yhteys, joka SigrĂșnin ystĂ€vineen on löydettĂ€vĂ€, jotta maailma voi pelastua.

Andri SnÊr Magnason on islantilainen lasten- ja nuortenkirjailija, jonka teoksia on kÀÀnnetty monille kielille. Magnason on paitsi palkittu kirjailija myös aktiivinen yhteiskuntakriitikko, joka sadun, fantasian ja huumorin keinoin ottaa teoksissaan kantaa maailman ja yhteiskunnan epÀkohtiin. Vuonna 2016 hÀn oli ehdolla Islannin presidentinvaaleissa. Aika-arkku on palkittu Islannin kirjallisuuspalkinnolla ja Islannin kirjakauppiaat valitsivat sen vuoden 2013 parhaaksi nuortenkirjaksi.