(47)

Helsingin alla

Hörbuch


Maria Turtschaninoffin urbaani fantasia tenhoaa lukijansa niin, ettÀ kirjaa on vaikea laskea kÀsistÀÀn. HÀtkÀhdyttÀvÀn taitavaa kerrontaa!

Jo pienestÀ saakka helsinkilÀistyttö Alva on kontrolloinut ympÀristöÀÀn. HÀn muistaa valokuvantarkasti aivan kaikki tapaamansa ihmiset. HÀn on myös rekisteröinyt mieleensÀ kaikki mahdolliset pakoreitit kotikortteleissan, hÀn on mestari piiloutumaan ja tarkkailemaan muita. Mutta Alva ei tajua, miksi hÀn on erilainen kuin muut. Alva ei nimittÀin muista eikÀ tiedÀ mitÀÀn kolmesta ensimmÀisestÀ vuodestaan.

Siksi hÀnen epÀilyksensÀ eivÀt herÀÀ, kun nahkatakkinen ja karismaattinen nuori mies, Nide, etsii hÀnet kÀsiinsÀ. HÀtkÀhdyttÀvÀn komea Nide haluaa nÀyttÀÀ Alvalle, mihin tyttö oikein kuuluu: kaupunkiin joka sijaitsee Helsingin alla. SiellÀ, outojen olentojen kansoittamassa maailmassa Alvan muistot alkavat vÀhitellen palata, mutta niistÀ ei ole enÀÀ hyötyÀ. Nide ei nimittÀin olekaan mikÀÀn tavallinen mies, ensinnÀkin hÀnellÀ on hÀntÀ.

Parkouria harrastava Joel on Alvan rinnakkaisluokalla, hÀn on aina ollut salaa rakastunut tyttöön. Kun Joel nÀkee Alvan katoavan maan alle, hÀnen on pakko seurata perÀssÀ. YhdessÀ he joutuvat jÀrisyttÀviin seikkailuihin, joissa heidÀn pitÀÀ taistella pahuutta ja aikaa vastaan. Kirjassa joudutaan perimmÀisten kysymysten ÀÀrelle - olemmeko vastuussa esi-isiemme teoista? NykypÀivÀn sykkivÀ Suomi kohtaa kansanperinteen tarinassa, jossa rakkaus ja luottamus punnitaan.

SydÀn pamppaillen lukija seuraa rohkeita ylÀasteikÀisiÀ nuoria, jotka joutuvat vaarallisesta tilanteesta toiseen. Samalla lukija saa seurata nuorten minuuden kehitystÀ ÀÀrimmÀisissÀ olosuhteissa, samoin kuin ystÀvyyden kehittymistÀ rakkaudeksi. Myös Helsinki herÀÀ hienosti eloon huikeassa tarinassa.


Sprecher*in: Sanna Majuri
Dauer: