(37)

Inte bara amen och halleluja

Hörbuch und E-Book


För Josefin Ă€r det sjĂ€lvklart att hon ska stĂ„ vid den karismatiske pastor Torstens sida. BĂ„de för att hjĂ€lpa honom förverkliga sina andliga visioner, och som hans fru. Ett erbjudande om arbete inom PĂ„skkyrkan verkar vara svaret pĂ„ hennes böner – och ett gyllene tillfĂ€lle att visa Torsten vem hon verkligen Ă€r. Men pastorn har egna planer, och en djĂ€vulsk charm. Hans makt vĂ€xer sig allt starkare i församlingen och Josefin börjar mer och mer se vĂ€rlden pĂ„ hans sĂ€tt, samtidigt gĂ„r det hĂ„rda arbetet ut över hennes eget liv. Är hans avsikter verkligen goda? NĂ€r Torstens ledarskap ifrĂ„gasĂ€tts tar saker och ting en mörk vĂ€ndning. Kommer Josefin att inse sanningen i tid?

Inte bara amen och halleluja Ă€r en varm och humoristisk berĂ€ttelse om en ung kvinnas liv i frikyrkan, men precis som bokens titel antyder finns det en annan sida ocksĂ„ – allt Ă€r mycket riktigt inte bara amen och halleluja.

Aili Lundmark föddes 1968 i Uppsala dĂ€r hon bor Ă€n idag. Efter sprĂ„kstudier arbetar hon nu pĂ„ en avhandling om Elsa Beskows berĂ€ttarsprĂ„k. Aili Ă€r översĂ€ttare och har en roll som stilist för en kommande nyöversĂ€ttning av Nya testamentet. År 2019 debuterade hon med barnboken Prins MĂ„rten fyller Ă„r.


Sprecher*in: Camilla Falk
Dauer: