(34)

Lukitun talon salaisuus

Hörbuch


Viisi EtsivÀÀ ja Vainukoira taas vauhdissa!

Enid Blytonin Salaisuus-sarja on viihdyttÀnyt nuoria lukijoita jo vuosikymmeniÀ. Nyt suosittu sarja julkaistaan vihdoin uudelleen ÀÀni- ja e-kirjoina.

Vanhat ystĂ€vĂ€mme Viisi etsivÀÀ ja Vainukoira ovat joutuneet antamaan lupauksen, joka tekee heidĂ€t melkein sairaiksi — olla sekaantumatta yhdenkÀÀn rikosjutun selvittĂ€miseen. Ainoastaan Pulla on kekseliĂ€isyytensĂ€ avulla pÀÀssyt tĂ€stĂ€ lupauksesta. Samaan aikaan konstaapeli Goonin veljenpoika Ern saapuu kaupunkiin. HĂ€n kirjoittelee runoja ja haaveilee suurista seikkailuista. EtsivĂ€t keksivĂ€t juonen, jonka Ern uskoo todeksi ja ryhtyy selvittĂ€mÀÀn juttua. HĂ€n kertoo Goonille kaiken kuulemansa, ja kun konstaapeli sekaantuu asiaan, juttu saa monta hassua kÀÀnnettĂ€, kunnes keksitystĂ€ juonesta kehkeytyykin totista totta. Ja mikĂ€ kauheinta, Ern joutuu itse roistojen kynsiin. Pullan, Larryn ja Rikin tĂ€ytyy lĂ€hteĂ€ etsimÀÀn ErniĂ€!

Salapoliisitoimisto Viisi etsivÀÀ ja Vainukoira on aina ensimmÀisenÀ ratkaisemassa salaisuuksia ja etsimÀssÀ johtolankoja, kun Peterwoodin kylÀssÀ tapahtuu kummia. Toimiston nokkelat salapoliisit Larry, Riki, Bes, Kris, Pulla ja Nono-koira penkovat tapauksia, ja konstaapeli Goon tekee kaikkensa pÀÀstÀkseen eroon lapsista, jotka pistÀvÀt nenÀnsÀ joka paikkaan!

Enid Blyton (1897–1968) oli yksi 1900-luvun luetuimmista ja menestyneimmistĂ€ lasten- ja nuortenkirjailijoista ja UNESCOn laatiman listauksen mukaan maailman kaikkien aikojen kÀÀnnetyin lastenkirjailija. HĂ€nen valtava tuotantonsa kĂ€sittÀÀ yli 800 teosta, joista Suomessa ovat tunnetuimpia Viisikko-, Seikkailu-, SOS-, Salaisuus- ja Arvoitus-sarjat.