(7)

Midnattssolens timme

E-Book


Midnattssolens timme Àr en historisk spÀnningsroman om mÀnniskor, hemligheter och ett mytiskt berg som kastar sin lÄnga skugga över de invÄnare som lever dÀr.

Sommaren 1856. NĂ€r Magnus Stille blir skickad av sin svĂ€rfar, justitieministern, att kartlĂ€gga omrĂ„det runt SvartĂ„sen i Lappland tjĂ€nar det som tĂ€ckmantel för ett helt annat uppdrag. Tre mĂ€n – en prĂ€st, en lagman och en Ă€nnu oidentifierad man – har nyligen hittats mördade i en prĂ€stgĂ„rd i den avlĂ€gsna regionen. En Ă€ldre same pĂ„stĂ„s ha utfört dĂ„det och Magnus uppdrag Ă€r att försiktigt ta reda pĂ„ vad det Ă€r som har hĂ€nt. Kungen Ă€r pĂ„ vĂ€g att sĂ€lja de olönsamma gruvorna i Lappland och ingenting fĂ„r störa den kommande affĂ€ren. SvartĂ„sen har redan rykte om sig att vara en plats med mystiska krafter och dolda hemligheter.

Men Magnus svĂ€rfar har Ă€ven ett annat mer privat uppdrag Ă„t honom. Eftersom han starkt ogillar sin dotter Lovisas sĂ€tt att leva lĂ„tar han henne följa med Magnus pĂ„ den mödosamma resan norrut. Detta omaka par – en man uppfostrad till att tjĂ€na staten och en ung, rik kvinna som vĂ€grar att leva efter samhĂ€llets normer – reser tillsammans frĂ„n den civiliserade huvudstaden upp till den mytiska trakten kring SvartĂ„sen. OmrĂ„det Ă€r befolkat av nybyggare, med sitt grovhuggna sĂ€tt att bedriva politik och religion, och samer som med sin förkristliga tro alltid har bott runt SvartĂ„sen. Magnus och Lovisa har ingen aning om vad som vĂ€ntar dem, men resan in i midnattssolens land och mötet med den Ă€ldre samekvinnan Ester kommer att för alltid förĂ€ndra dem.