(1)

Siperian unia

E-Book


Esaias Viitanen on hakenut liki sataa työpaikkaa. HÀnen kolme tutkintoaan nÀyttÀvÀt riittÀvÀn vain yhÀ uusiin työhaastatteluihin ja huippupistein suoritettuihin testeihin. Silpputöihin ajautunut yksinÀinen mies luo mielikuvituksessaan oman pakopaikan, vaihtoehtoisen elÀmÀn Siperiassa, Tseljabinskin lÀhiössÀ. Pavel Pavlovitsina hÀn kÀy töissÀ terÀstehtaalla, hÀnellÀ on vaimo ja pieni poika, joita hÀn rakastaa yli kaiken. Arki tuoksuu mahorkalta ja kaalikeitolta.

Mutta työkaveri telemarkkinointifirmassa vihjaa kansainvÀlisen viestintÀtoimiston etsivÀn riveihinsÀ lauman pidetyimpiÀ yksilöitÀ. TyyppejÀ jotka osaavat sukkuloida sosiaalisessa mediassa kuin kotonaan. Esaiaksella ei ole edes Facebook-profiilia, mutta yllÀttÀen hÀnet valitaan tiimiin, jonka tehtÀ- vÀnÀ on salaperÀisen TutkimussÀÀtiön toimeksiannosta kirkastaa suomalaista mielenmaisemaa talouskasvun ja innovaatioiden edistÀmiseksi.

Työ vie miehen kokonaan. Esais osoittautuu taitavaksi todellisuuden manipuloijaksi ja menestys palkitaan avokÀtisesti. Kaikella on hintansa. Pavel Pavlovits katselee junanikkunasta Tseljabinskin valojen himmeÀÀ katosta talvisella taivaalla, ja lopulta Esaias joutuu toteamaan, ettÀ vinksahtaneessa todellisuudessa vain uniin voi enÀÀ perustaa elÀmÀn.