(6278)

Eldvittnet

Hörbuch und E-Book


I hela vÀrlden tar polisen hjÀlp av andliga medier vid svÄra utredningar. De gör det regelbundet trots att det inte finns nÄgot enda dokumenterat fall dÀr ett medium bidragit till en lösning.

Flora Hansen kallar sig för spiritistiskt medium och har i mÄnga Är försörjt sig pÄ att lÄtsas att hon kan tala med de döda. En kvÀll i augusti lÀser hon pÄ löpsedlarna om ett fruktansvÀrt mord som skett pÄ en sluten anstalt för unga kvinnor med destruktivt beteende. Flora Hansen bestÀmmer sig för att ringa polisen och hÀvda att hon har kommit i kontakt med den dödas ande.

Den tekniska undersökningen pekar entydigt pÄ att mördaren Àr en av de intagna, en snÀll och tystlÄten flicka som rymde frÄn anstalten samma natt som mordet skedde. NÀr Joona Linna börjar undersöka hennes förflutna visar det sig att hon inte alltid varit sÄ snÀll.

Joona har redan stannat lĂ€ngre pĂ„ denna brottsplats Ă€n vad nĂ„gon annan kommissarie skulle göra. ÄndĂ„ Ă€r han inte fĂ€rdig, han tĂ€nker att han mĂ„ste se ytterligare nĂ„gonting för att bli utslĂ€ppt frĂ„n detta fruktansvĂ€rda rum, han mĂ„ste hitta en detalj som kan leda vidare, som kan föra trĂ„den som en nĂ„l.Han ser pĂ„ flickan i sĂ€ngen. En svag vĂ€rme utstrĂ„lar fortfarande frĂ„n den nakna huden. Hennes hĂ€nder ligger över ansiktet, som om hon lekte kurragömma. Han lutar sig försiktigt över henne och upptĂ€cker att nĂ„gonting har fastnat under hennes vĂ€nstra pekfingernagel. Det ser ut som ett djuprött sandkorn, en flisa av en rubin.Han blinkar och försöker skĂ€rpa blicken. Det Ă€r svĂ„rt att koncentrera sig pĂ„ detta lilla röda korn i ett rum nerstĂ€nkt av blod, men han ger sig inte, han lutar sig bara nĂ€rmare, kĂ€nner den söta doften frĂ„n henne och förstĂ„r plötsligt vad det Ă€r han ser under nageln.

Jakten pÄ förövaren tar gÄng pÄ gÄng vÄldsamma och ovÀntade vÀndingar. Varje svar tycks bara leda till nya gÄtor, och det som nyss var enkelt Àr plötsligt labyrintiskt. Men trots att utredningen hamnar i en ÄtervÀndsgrÀnd ignorerar polisen Flora Hansens telefonsamtal. Först begÀr hon pengar för sina upplysningar, men sedan ber hon dem bara att lyssna, allt mer desperat.