(0)

Under Tricoloren. Strejflys over landet mellem sø og sand

e-book


Den garvede eventyrer Walter Christmas tager os med til nogle af de skønneste franske kolonier, som de så ud i starten af 1920’erne, da kolonitiden lakkede mod enden. Han viser os blandt andet de smukkeste egne og mest eksotiske byer i Algeriet. Bogen fortæller også om Frankrig som kolonimagt set i forhold til de større kolonimagter som England og Holland og giver et spændende indblik i datidens syn på kolonialisme og de oprindelige folkeslag i de koloniserede lande.

"Under Tricoloren" er en genudgivelse af et tidligere værk udgivet med datidens sprogbrug. Bogen udkom oprindeligt i 1922.

Walter Christmas-Dirckinck-Holmfeld (1861-1924) var en dansk forfatter og søofficer. I dag huskes han bedst for sine drengebøger, men han skrev også en lang række romaner, skuespil og faglitteratur, som skaffede ham stor popularitet. Walter Christmas arbejdede i en årrække som agent for den britiske efterretningstjeneste MI6, til hvem han udleverede oplysninger fra Athen, hvor han tjente i flåden i krigen mod Tyrkiet.