(2)

Kugleregn: Skudt i Ukraine

audiobook & e-book


To skudsÄrede journalisters flugt fra krigen i Ukraine.

En ukendt gerningsmand tager ladegreb og sigter mod en sÞlvgrÄ Mazda i Okhtyrka i det Þstlige Ukraine. Det er fÄ dage siden, at russiske tropper efter ordrer fra Putin har invaderet landet og kastet dets borgere i krig, mens verden ser forfÊrdet til.

I bilen sidder to unge journalister, udsendt af Ekstra Bladet og med mÄl om at sende historier hjem fra krigszonen. De skal besÞge en bÞrnehave, der angiveligt er ramt af klyngebomber, men journalisternes samtale om dagens opgave drukner hurtigt i lyden af knust glas og fygende kugler.

Gerningsmanden skyder mindst otte gange. I timerne og dagene efter fÞlger en kamp pÄ liv og dÞd for at evakuere de to sÄrede danskere fra det krigsramte land.

Kugleregn - Skudt i Ukraine er en hÞjdramatisk fortÊlling af journalisterne Emil Filtenborg Stefan Weichert, der oplevede krigens brutalitet pÄ egen krop.

Bogen giver en dyb forstÄelse af konfl ikten gennem de mennesker, som de to journalister taler med i lÞbet af de tre Är, de rejser rundt i Østeuropa.

Undervejs mÞder de politiske oprÞrer og kommer faretruende tÊt pÄ sikkerhedstjenester, mens de langsomt fi nder ud af, at nogle historier er vÊrd at sÊtte livet pÄ spil for.

”Tegner et levende portrét af ukrainerne og deres krigsramte land”

– Ekstra Bladet

”Der er fuld drĂžn pĂ„â€

– Jyllands-Posten


Narrator: Jonas Kriegbaum
Duration: