(0)

Alberts opfinderkontor og andre historier

e-bok


Alberts opfinderkontor er en samling smÄ historier med trÊk fra bÄde fabel- og eventyrgenren.

I bogen mÞder vi Albert, der har oprettet sit eget opfinderkontor, da han Þnsker at hjÊlpe nye opfindere. Vi mÞder ogsÄ manden, der vil til tops, hvis stÞrste Þnske er at blive verdens lykkeligste menneske. Han har den overbevisning, at han ikke skal tage hensyn til andre, sÄ det ender helt galt.

Vi stifter ogsÄ bekendtskab med Fruen og Herremanden. De mÞder Mads Andersen, der mÄ alt, Karsten Andersen, der kan alt, og Vera Andersen, som ved alt. Derudover mÞder vi ogsÄ lystfiskerne, der har vÊddet om, hvem der kan fange den stÞrste fisk.

Historierne er skrevet i et letlĂŠseligt sprog. De er tĂŠnkt som oplĂŠsning for de fĂžrste klasser og som lĂŠs selv-tekster fra ca. tredje klasse.

Uddrag af bogen

Manden kastede et blik over pÄ Albert, og med en svag stemme sagde han:

”Jeg har opfundet en flyvemaskine.”

”En flyve-hvad-for-noget?” sagde Albert, der aldrig fĂžr havde hĂžrt om sĂ„dan en tingest.

”En flyvemaskine,” gentog manden, som var stolt af sin opfindelse.

”En flyveskamine,” grinede Albert, da han ikke forstod et klap af, hvad manden sagde.

”Ikke en flyveskamine, men en flyvemaskine,” sagde manden.

”Ja ja,” sagde Albert. ”Det lyder spĂŠndende, men fortĂŠl mig, hvad skal sĂ„dan en tingest bruges til?”

Lidt efter kom kammeraten ind med et kĂŠmpe vingefang, som var bundet til hans ryg.

Albert kiggede hen pÄ manden og hans kammerat, som havde bundet en masse skrammel pÄ ryggen, som skulle forstille et vingeparti. Og i det samme brÞd han ud i en kÊmpe latter.

”Er det en flyvemaskine? grinede Albert. ”Jeg kan ikke se noget fornuft i det, du kommer med. Du kan lige sĂ„ godt se i Ăžjnene, menneskene kommer aldrig til at flyve.”

Om forfatteren

Bjarne Larsen er fĂždt og opvokset i KorsĂžr. I 1978 blev han uddannet bĂžrnehavepĂŠdagog og lĂŠste nogle Ă„r senere til tale-hĂžrepĂŠdagog, hvor han bl.a. beskĂŠftigede sig med sproglig opmĂŠrksomhed.

I 1998 debuterede han med bÞrnebogen TÄen i Äen og andre bÞrnerim, der blev efterfulgt af flere bÞrnebÞger samt en keramikbog og kogebog, hvor lÊseren bl.a. fÄr indblik i bygning af primitive ovne og tilberedning af mad over Äben ild.