(0)

Blues for Bonnie

e-bok


Cykelbud og kursusstuderende Max stĂžder tilfĂŠldigt pĂ„ den unge prostituerede pige, Bonnie, og forelsker sig. Efter nogle hindringer bliver hans kĂŠrlighed gengĂŠldt, og han har store planer for dem begge. Efter en lykkelig sommer sammen pĂ„ Hans og Kirstines gĂ„rd, Max’s tidligere ferieforĂŠldre, og med alt gjort parat til at de, mens Max gĂ„r pĂ„ landbrugsskole, kan bo sammen i stuehuset pĂ„ en nabogĂ„rd, Hans har overtaget, forsvinder Bonnie, der er taget alene til KĂžbenhavn for at forberede flytningen af deres ting, men efter et par dage ikke mere giver lyd fra sig. Max er knust. Han forsĂžger at finde hende, men selv om han fĂ„r sine kammerater fra dengang han var gadebarn, til at hjĂŠlpe sig, er Bonnie som sunket i jorden. Max fortsĂŠtter sit liv, men har ikke glemt Bonnie. En dag modtager han en pakke med et stĂžrre kontantbelĂžb, tilsyneladende sendt af Bonnie. Max genoptager eftersĂžgningen med fornyet hĂ„b.

Uddrag af bogen

Da han var fÊrdig og sad og bankede mundharmonikaen ind mod hÄndfladen for at fÄ spyttet ud, kunne han ikke fange Bonnies blik. Hun sad med hovedet helt nede mellem knÊene. Han puttede instrumentet ned i sin lille tÞjpose og stak det i lommen igen. Han fÞlte sig en lille smule stÞdt over den manglende reaktion. Han skÊvede hen til den lille sammenkrÞbne skikkelse. Bonnie sad og kiggede over mod dÄdyrflokken, der nu havde lejret sig ude i det Äbne. Han syntes hendes Þjne sÄ blanke ud. Som om hun havde grÊdt. Synet fik al hans opdÊmmede Þmhed til at bryde alle diger. Han tÊnkte ikke lÊngere, men tog hendes lille hoved mellem sine hÊnder og dÊkkede det med kys.

Om forfatteren

BJARNE GERTZ, cand.mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielĂŠrer, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., oversĂŠtter af Shakespeare og andre elizabethanske sonetdigtere, forfatter til romaner, skuespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersĂžnnen Kristian, der bliver akademiker, en personligt fortalt historie om Danmark og danskerne fra besĂŠttelsestiden til halvfemserne.