(0)

En verden til forskel - tre familier, tre civilisationer

ljudbok


Kosmopolitten Sven Burmester samler med bogen En Verden Til Forskel trÄden op fra sin store succes Fred og fare fra 2007.

De tre civilisationer, MellemÞsten, Kina og USA, vil mere end nogle andre komme til at prÊge verden i fremtiden. Vi kender alle til disse civilisationer i overskrifter: MellemÞsten er prÊget af Islam, despoter og en Þkonomi baseret pÄ olieindtÊgter, det kommunistiske Kina stormer frem og oplever massiv Þkonomisk fremgang, men har problemer med menneskerettighederne, USA er stadig verdens eneste tilbagevÊrende supermagt, men har de senere Är mistet trovÊrdighed pga. af hÄndteringen af 'krigen mod terror'. Men hvad med den almindelige araber, kineser, amerikaner - hvordan ser de pÄ tilvÊrelsen?

En Verden Til Forskel beskriver dagliglivet for en egyptisk, en kinesisk og en amerikansk familie. Den fortÊller, hvordan livet former sig for de tre familier, om deres glÊder og bekymringer, og om hvad de mener, fremtiden vil bringe dem. Bogen lÊgger vÊgt pÄ forskellene mellem 'dem og os' og sÊger derved at fremme forstÄelsen af 'de andre'. Den beskriver, hvilke forskelle, der er overkommelige, og hvilke vi mÄ satse pÄ at Êndre, nÄr de fremmede slÄr sig ned hos os, eller nÄr vi i stigende grad rejser ud.

OM FORFATTEREN

Sven Burmester er tidligere vicedirektĂžr i Verdensbanken og chef for FNs befolkningsfond i Kina. I forbindelse med sit arbejde har han opholdt sig i lĂŠngere perioder i Egypten og Kina og er i dag bosiddende i Washington.

ANMELDERNE SKREV

"Bogen er skrevet ligefremt og veloplagt og med en stor viden om bÄde makro- og mikroniveauet i de pÄgÊldende dele af verden. Han er skarp i pennen og hans personlige meninger om forholdene trÊder tydeligt frem. Det er en bÄde interessant og lÊrerig mÄde at forstÄ sine globale medmennesker"

- Bibliotek.dk

"Sven Burmester har et solidt grundlag for at skildre disse familiehistorier, da han har boet alle steder som vicedirektĂžr i Verdensbanken og behersker kinesisk og arabisk."

- 4 stjerner, Jyllands-Posten


UpplÀsare: Bjarne Mouridsen
LĂ€ngd: