(0)

Horusvejen : Historien bag historien. Om Moses,udvandringen og Bibelens oprindelse

e-bok


Tag med pÄ en rejse ind i Bibelens skjulte historie.

Bibelen er et trosskrift, ikke en historiebog. Men den kan ogsÄ ses som et politisk og historisk skrift. Et manifest i dannelsen af den jÞdiske identitet.

Gamle Testamentes meget hĂ„ndgribelige historier – som historien om Moses og udvandringen fra Egypten – har sine kilder og sin politiske og sociale Ă„rsager – der mĂ„ske kan findes i den omverden og den tid, historierne udspiller sig i. Og nĂ„r man leder efter dem, hvad er det sĂ„ for en historie der fortĂŠlles?

Rigtigt mange har skrevet om dette emne. Men denne bogs sÊrlige fokus er den forbavsende store mÊngde egyptisk tankegods, der er i historierne. Hvorfor er der denne egyptiske arv, og hvad er det, historierne fortÊller, nÄr man ser dem i dette perspektiv?

Denne bog prĂžver at komme ind bag forskningen i Bibelens ”historicitet” – i dens trovĂŠrdighed som ”historisk dokument” og prĂŠsenterer nogle af denne forsknings resultater. Bogen kommer tĂŠt pĂ„ de andre kilder, der ogsĂ„ blev skabt, i den samtid, historierne kan have udspillet sig, bronze- og tidlig jernalder i MellemĂžsten. Og gennemgĂ„r de mange andre skrevne kilder og arkĂŠologiske fund, der kan have vĂŠret inspirationen til Bibelens tekster.