(0)

Lucy Gayheart

e-bok


Som attenÄrig drager Lucy Gayheart fra det landlige Nebraska til storbyen Chicago for at studere musik og kunst. Hun er en smuk, godtroende og talentfuld ung kvinde og disse egenskaber tiltrÊkker Clement Sebastian, en aldrende, men karismatisk sanger med en mÞrk og dyster fortid. Deres forhold er dÞdsdÞmt fra begyndelsen og langsomt, men sikkert fÞler Lucy sig mere og mere fremmedgjort over for sig selv og sit ophav.

"Lucy Gayheart" er en dragende og uhyggelig fortĂŠlling om en uskyldig ung kvinde fra den amerikanske prĂŠrie, der bliver forfĂžrt af alt, hvad storbyen tilbyder hende, indtil hun nĂŠsten glemmer, hvor hun kommer fra.

Den amerikanske forfatter og journalist Willa Cather (1873-1947) voksede op i Nebraska og blev i sin litteratur ved at vende tilbage til den vestlige stats emigrantmiljĂž og Ăžde prĂŠrielandskaber. Hun skrev hele sit liv, og hendes roman "One of Ours" blev tildelt en Pulitzer pris i 1922. NĂ„r forfatterskabet vandt fornyet popularitet blandt feminister i 1970’erne, sĂ„ var det mĂ„ske fordi der er mange kvindelige pionerer i Cathers fortĂŠllinger.