(0)

"OM" I - En metafysik

e-bok


Torben Hedvard er fÞdt i 1934. Han har i sin tidlige ungdom deltaget i parapsykologiske eksperimenter og skrev allerede som 16-Ärig sin fÞrste erkendelsesteori, som ligger til grund for denne bogs fÞrste indlÊg. Han interesserede sig tidligt for psykologi og gik 10 Är i analyse, fÞrst almindelig, og derefter i lÊreanalyse hos Eigil Nyborg. Derefter blev han forstkandidat, men forlod faget for at studere botanik. Han blev derefter ansat pÄ stadsgartnerens kontor i KÞbenhavn, hvor han skrev en mindre afhandling om saltskader pÄ bytrÊer. Derefter drev han en kvÊggÄrd i Himmerland, hvorefter han tog tilbage til KÞbenhavn, hvor han kÞrte som buschauffÞr et par Är, indtil han slog sig ned som psykoanalytiker, hvilket han har levet af, til han blev pensioneret. I denne periode skrev han bogen Om Egoets VÊsen som vejledning til sine patienter.

Han har siden sine tidligste skoledage tvivlet pÄ de forklaringer, han lÊrte i skolen. NÊrvÊrende bog er en samling af de indvendinger, som han gennem Ärene har nedskrevet. De er forsÞgt ordnede i emnegrupper, men det har ikke vÊret muligt at skabe en gennemfÞrt orden. Tilsammen danner de dog en sammenhÊngende filosofi eller rettere en metafysik. Bogen er en rejse gennem det ene originale synspunkt efter det andet. Man behÞver ikke vÊre enig i alle disse synspunkter, men det er spÊndende at fÞlge en metafysiks udvikling pÄ denne mÄde.

Om forfatteren

TORBEN HEDVARD (f. 1934) har som forstkandidat sit udgangspunkt i naturvidenskaben, men han er ogsĂ„ uddannet jungiansk psykoanalytiker. Det er denne dobbelthed, som er udgangspunktet for hans to tidligere udgivelser: den psykologiske typologi Om egoets vĂŠsen (2010) og Rav—Fem forunderlige fortĂŠllinger og et digt (2014). Om 1 er den fĂžrste af en rĂŠkke pĂ„ tre, som udgĂžr en metafysik.