(1)

Aldermanns arvinge

E-Book


London, tidigt 1800-tal. Ånga och gas ska snart bana vĂ€g för den moderna tiden, men Ă€n vilar staden i ett glĂ„migt mörker. I ett palats pĂ„ Harley Street vĂ€xer en förĂ€ldralös pojke upp omgiven av en stor tjĂ€nstestab. William Aldermann har inte bara Ă€rvt en av Europas största förmögenheter – han Ă€r ocksĂ„ arvtagare till en rik och farlig idĂ©tradition, politiskt utmanande och öppet hedonistisk. Hans far var ledare för Dilettanti, ett sĂ€llskap som ville förĂ€dla mĂ€nniskan och bejaka hennes lust i antikens anda.

NĂ€r en av faderns gamla ordensbröder tar sig an den tonĂ„rige William inleds ett besatt sökande efter den döde stormĂ€starens planer. De ligger gömda i ett hemligt rum som ingen vet var det Ă€r, Ă€n mindre var nyckeln finns. Äventyret strĂ€cker sig över halva kontinenten, och över till Sankta Helena dĂ€r Williams idol Napoleon Bonaparte sitter fĂ€ngslad.

Gabriella HÄkanssons nya roman i tvÄ delar Àr inte lik nÄgon annan berÀttelse. Det Àr en hÀpnadsvÀckande blandning av historia och historisk fantasi, en storslagen episk berÀttelse om libertinska fanatiker, förbjudna lustar och politiskt högförrÀderi.

Detta Àr ett verkligt Àventyr; en visionÀr gÄta med nattsvarta konturer. Kan en ensam mÀnniska styra över sitt öde? Kan han stöpa om en hel vÀrld?

FortsÀttningen pÄ Aldermanns arvinge, KÀttarnas tempel, kommer ut hösten 2014.