(0)

Avskedsstafetten

E-Book


Hanna lÀmnar utan förklaring sin man sedan nio Är tillbaka och flyttar in hos vÀninnan Alice i London. DÀr möter hon den unge fransmannen André och blir förÀlskad. De har en kort affÀr, men för Hanna blir mötet till en erotisk besatthet, ett febrigt begÀr. Hon projicerar alla sina förhoppningar pÄ honom, och all den sorg hon kÀnner inför sitt uppbrutna Àktenskap. André Àr bara stundtals nÀrvarande, han dricker för mycket, talar sÀllan och stötvis. Han dyker upp och försvinner och uppstÄr igen. För Hanna Àr han mest nÀrvarande i sin frÄnvaro.

Alice genomskÄdar Hanna men kan inte pÄverka hennes val, och Hanna distanserar sig alltmer. NÀr André plötsligt försvinner flyttar Hanna, för att invÀnta hans Äterkomst, in i den lÀgenhet han delar med sin morfar. Och det Àr hÀr Hanna fÄr tid att se tillbaka pÄ sitt Àktenskap och sitt liv.

Avskedsstafetten Àr en vacker och starkt berörande berÀttelse om sorg och saknad, om besatthet och begÀr, om att till slut hitta friheten i ett rum som Àr ens eget.

Johanna Ekström, född 1970, har utkommit med diktsamlingar, romaner och en novellsamling. Avskedsstafetten frÄn 2004 var hennes första roman.