(0)

Fiffel

E-Book


Rut och Twist Àr ett medelÄlders par som gemensamt upplever livet mitt i. Tillsammans sköter de en liten lantgÄrd med mÄnga djur. Rut Àr som ett levande drivhus dÀr tankar och idéer stÀndigt frodas. Twist har fullt upp i nuet, med nacken böjd och ögon som söker. Nycklar, glasögon, getter. Allt verkar flytta sig pÄ Laduviks gÄrd. Mini Àr till ovÀrderlig hjÀlp med gÄrdens alla djur och bestyr. RÀtt man pÄ rÀtt plats och mer behöver inte sÀgas. BÄtmotorreparatör Mac och hustrun Pia-Carin tvÀrs över vÀgen huserar allsköns prylar, decennier av memoarer och litervis med vÀnlig hjÀlpsamhet. Pernilla och Tobbe finns i Laduviks nÀrhet. Tobbe drömmer om hÀstkrafter, kurvtagningar och bensinÄngor. Pernilla drömmer om det som Àr rakt, fyrkantigt och förutsÀgbart.

Allihop har de egentligen allt man kan önska, utom det kanske viktigaste av allt; förmÄgan att bara vara. Förhoppningen de alla lever med Àr att förstÄ vÀrdet av stunden innan den blir ett minne. Just det Àr nÄgonting som traktens ICA-handlare har svÄrast att förstÄ. Ta del av tankar om livet mitt i vardagen, bland hÀndelser och fantasier, avsikter och bekymmer.

I andra boken finns minnen av trÄkigheter, Àven det en del av livet. En hel del Fiffel faktiskt. En bok för dig som undrar hur man teambantar och bryggseglar. Hur en harv kan sjunka i en tjÀrn och vad som behövs i ett Àppelmusteri. Och för dig som fÄtt lÄnga brev, bÄde med och utan hjÀrtan.

”KĂ€ra P-C! Är nu igĂ„ng med lĂ€sningen. AlltsĂ„ du Ă€r GRYM!!! StrĂ€ck pĂ„ dig och stolta dig!! Jag njuter och ler. Nu mĂ„ste Ruts vĂ€nner bli fler.”

”Har precis lĂ€st klart Waller och Ă€r en bit inne i Fiffel. SĂ„ bra och kul! Jag gillar Rutan skarpt.”

”Sista tio rafflande sidorna avnjutes i denna sköna sommarkvĂ€ll. Jag Ă€r helt kĂ€r i boken! Fnissar igenkĂ€nnande, njuter av att lĂ€sa kloka och underbart formulerade sanningar om relationer, livet och alltihopa. Fattaru' vad bra du Ă€r!”

”NĂ€r jag lĂ€ser dina böcker fĂ„r jag mycket förklarat för mig nĂ€r det gĂ€ller segling och livet kring sporten liksom. Jag tycker om de sidorna, du skriver sĂ„ bra!”

”Nyss lĂ€st smakprovet. Men sĂ„ duktig du Ă€r! JĂ€ttekul att lĂ€sa och vill ju fortsĂ€tta sĂ„ det blir till att bestĂ€lla. Fyndigt, intressant och framförallt tĂ€nkvĂ€rt. Bockar och bugar att du fick till detta.”