(0)

Fladdermöss : Fakta och myter

E-Book


Vill du veta allt om fladdermusen? Då är det här boken för dig! Det finns många gastkramande myter om fladdermöss och deras skrynkliga ansikten med stora öron, vidöppna munnar och sylvassa tänder kan se läskiga ut. En gång i tiden trodde folk till och med att de gömde sig i mörkret för att de var så fula! Men det forskarna numera vet om fladdermusen är minst lika spännande som myterna.

"Fladdermöss: Fakta och myter" är en bok fylld av berättarglädje om ett av världens äldsta däggdjur. Här får du bland annat veta att det finns hela 1400 olika fladdermusarter och hur det kommer sig att de kan flyga i mörker utan att krocka med träd eller väggar. Här får du också svar på hemligheter som varför fladdermössen är så ljusskygga, varför de ser ut som de gör och vad de helst äter. Genom Lina Blixts suggestiva illustrationer får du möta fladdermusen på nära håll.

Bengt-Erik Engholm har skrivit många uppskattade faktaböcker. Han har skrivit om allt från snor, blod och löss till riktiga vikingar och "Från Apa till Sapiens" är översatt till tio språk.

Lina Blixt är en bildskapare som framför allt arbetar med barn- och ungdomsböcker, ofta innehållande mörker, mystik och läskigheter. För Natur & Kultur har hon tidigare illustrerat "Monsterbestiarium" och "Korpen: Fakta och myter", som belönades med Carl von Linné-plaketten.