(1)

Godsjagt og skytteliv

E-Book


"Maj

Jeg har fĂ„et til opgave at indvie den unge greve i jagtens og naturlivets mysterier. Efter endt eksamen som jurist er han kommet hjem til godset for for alvor at tage del i alt, hvad angĂ„r driften af en virksomhed, som spĂŠnder over flere tusind tĂžnder land. Han er arving til det hele, og med ungdommens mod pĂ„ livet, vil han straks sĂŠtte sig ind i alt, han vil lĂŠre det hele helst pĂ„ Ă©n dag – han er utĂ„lmodig efter straks at prĂžve det, og sĂ„ det – men der skal tid til."

Hver mÄned, sin historie. SÄdan er Aage Weitemeyers "Godsjagt og skytteliv" bygget op. Bogen er delt op i tolv kapitler, der hver isÊr fortÊller om, hvordan naturen og prÊmisserne for jagt ser ud pÄ lige prÊcis den tid af Äret. Den erfarne skytte giver os et levende indblik i livet som skytte pÄ et dansk gods i midten af 1900-tallet, hvor man bÄde mÄ tage sig godt af naturen og godsets beboere.

Aage Weitemeyer (f. 1911) var en dansk jÊger og forfatter i midten af det tyvende Ärhundrede skrev Aage Weitemeyer en lang rÊkke bÞger om jagt, hvori han bÄde beskÊftiger sig med de rent praktiske sider af de forskellige former for jagt og med problemstillinger omkring blandt andet krybskytteri.