(33)

Kaikki totuudet

Hörbuch


Uuden dekkarisarjan avausosa kertoo henkilökohtaisesta kamppailusta sisĂ€isten ristiriitojen puristuksessa, hyvityksen tarpeesta, anteeksiannosta. Tuomola osoittaa jĂ€lleen osaavansa kaivautua syvĂ€lle henkilöhahmojensa sielunmaisemaan, ja todistaa, ettĂ€ rankasta aihepiiristĂ€ on mahdollista luoda inhimillinen, koskettava kertomus. Ei ole pahoja ihmisiĂ€ – vain ihmisiĂ€, jotka tekevĂ€t pahoja tekoja.

Aksel Nevanlinna on viimeiset viisi vuotta työskennellyt Interpolissa, jonne hÀnet ajoi henkilökohtainen tragedia. PaluupÀÀtöksen tehdessÀÀn hÀn kuvitteli, ettÀ vÀlimatka ja aika ovat tehneet tehtÀvÀnsÀ, mutta tulee huomaamaan, ettei menneisyyttÀÀn pÀÀse pakoon. Saman tunteen kanssa kamppailee tÀysi-ikÀisyyttÀ lÀhestyvÀ Linnea, jonka huoli alkoholistiÀidistÀ ja pikkusiskosta kasvaa pÀivÀ pÀivÀltÀ.

Aksel solahtaa tutun tiimin jÀseneksi Helsingin vÀkivaltarikosyksikössÀ. EnsimetreillÀ vastaan tulee nuoren miehen murha, jonka tutkinta ei heti ota edetÀkseen. Kun vyyhti lopulta alkaa raottua, yllÀttÀvÀt kÀÀnteet johdattavat ravisuttavaan lopputulokseen.

Johanna Tuomolan (s. 1961, Helsinki) tuotantoon kuuluu dekkareiden ohella lasten- ja nuortenkirjoja. NykyÀÀn pÀÀtoimisena kirjailijana toimiva Tuomola asuu EtelÀ-Afrikan Port Elizabethissa kolmen koiransa kanssa.