(0)

Kulsvierlandet

E-Book


”Hun syntes, at han stod der, som om han lyttede til hendes tanker. Han var udmattet, hans hvidblonde hĂ„r lyste gennem regnen, og huden var gustenbleg og hang pĂ„ kĂŠbernes og kindbenenes markerede buer. ’SĂ„ gĂ„!’ skreg hun, ’jeg drĂŠbte dig ikke af lyst, men af nĂžd,’ men stemmen bar ikke igennem og var kun en svag hvisken, der kom ud af hendes mund.”

Der er mange pĂ„ egnen, der fĂžler skyld over Karl Åges dĂžd, men kun hans enke, Anna, hjemsĂžges af hans genfĂŠrd. Karl Åge var ikke en nem mand at bo sammen med, og alle pĂ„ egnen ved, at der var noget mystisk ved hans dĂžd. Imens forsĂžger parrets sĂžn, Jon, at overvinde de mange forhindringer, der stĂ„r i vejen for hans kĂŠrlighed til tjenestepigen Maren.

”Kulsvierlandet” er en historisk roman fra en tid, hvor overtro, fattigdom og uvidenhed styrede mange menneskers liv. Bogen er en selvstĂŠndig fortsĂŠttelse til "Mens milerne brĂŠndte" af samme forfatter. Den udkom fĂžrste gang i 1994 og er skrevet til bĂžrn og unge fra 12 Ă„r og opefter.

Anne-Grethe Dahms (1947-2015) var en dansk forfatter og talepĂŠdagog. Hun debuterede som forfatter i 1978 med bogen ”Mange/fĂ„â€ og skrev efterfĂžlgende bĂ„de bĂžrnebĂžger, voksenbĂžger og bĂžger om talepĂŠdagogik.