(32)

Lilla nej-boken

E-Book


Enligt FN:s barnkonvention har barn rÀtt att skyddas mot fysiskt och psykiskt vÄld. Men tyvÀrr Àr verkligheten en annan. Ett litet steg pÄ vÀgen för att förhindra övergrepp mot barn Àr att vi vÄgar prata förebyggande med barnen. Att lÀra dem att de har rÀtt till sina kroppar, att kunna sÀtta egna grÀnser och förstÄ sitt eget vÀrde. Att kunna sÀga nej och berÀtta för en vuxen nÀr nÄgon har begÄtt ett övertramp.

Lilla nej-boken riktar sig till 3 6-Ă„ringar och berĂ€ttar pĂ„ ett roligt och enkelt sĂ€tt med fina och talande bilder om hur Billie lĂ€r sig att sĂ€tta grĂ€nser i vardagen. Är det okej att sĂ€ga nej nĂ€r förskolekompisen vill kramas? Vad ska man göra nĂ€r nĂ„gon Ă€r elak? Hur gör man stopp-handen för att visa att man inte vill nĂ„got? Boken underlĂ€ttar för bĂ„de förĂ€ldrar, andra vuxna anhöriga och förskolepersonal att prata med smĂ„ barn om ett svĂ„rt men livsviktigt Ă€mne.

Sarah Sjögren Àr utbildad grundskollÀrare i svenska och bild, men har frÀmst jobbat inom förskolan. Hon har ett starkt engagemang för barns rÀttigheter. Lilla nej-boken Àr hennes debutbok.

Anna Forsmark som illustrerat boken anvÀnder humor, vÀrme och mycket detaljer i sina illustrationer. Hon har tidigare illustrerat boken Lek istÀllet för brÄk : 64 lekar för att förenkla vardagen med barn.